Hieronder kan het verslag gelezen worden:

Geplaatst op: 14-07-2010
Verslag 64 Marmaris juli 2010

We hebben jullie verlaten in Göçek. We zijn daar al vroeg aangekomen op 1 juli. Vanaf Tomb Bay hebben we de 6nm op de motor gedaan bij gebrek aan wind. Wij wilden in de Gemeente haven liggen, deze was echter vol. Wij zijn daarop naar Skopea Marina gegaan. Helaas was deze 2 keer zo duur we betaalden 35 Euro inclusief water en elektrisch. We hebben die dag hard gewerkt aan de boot. Schoonmaken binnen en buiten, water vullen en de was doen. Wij hadden na een aantal uren werken het wel gezien. Het was in de haven zonder een zuchtje wind niet te harden van de warmte, we zagen 35 graden op de meter staan. Gelukkig kunnen we beide goed tegen de warmte maar voor anker liggen met een beetje wind en lekker zwemmen is aangenamer. We zijn tegen de avond Göçek in gewandeld om boodschappen te doen. In de hoofdstraat en op het dorpsplein zijn vele winkeltjes. Ook een aantal watersport winkeltjes. Doe je boodschappen bij 1 van de supermarkten dan kunnen de boodschappen bij je aan boord gebracht worden. Op zondag is er een markt.

Op 2 juli alweer vroeg op weg gegaan naar de Fethiye baai. De 11nm op de motor. De Dulce lag inmiddels aan de Sunsail Steiger bij het Yacht Hotel. Ans is op 3 juli vertrokken voor een 10 daags bezoek aan familie in Nederland. Anégada lag weer voor het Dizzy Kafe, wij zijn daar bij gaan liggen. De afgelopen weken staan in het teken van het WK voetbal. We hebben met zijn allen in het Yacht Hotel naar de wedstrijd Nederland - Brazilië gekeken waar Nederland bovenverwachting de Brazilianen versloegen en door ging naar de halve finale. Anégada ging met Belgische vrienden, die ook een catamaran hebben, de volgend dag naar een baai voor een paar dagen. Wij verkasten richting de Sunsail steiger om daarnaast te ankeren. Wel een gezellig plek met zicht op de aan en afvarende boten. We worden regelmatig geconfronteerd met een stel dolfijnen in de baai die tussen de voor anker liggende boten doorzwemmen. Ook grote schilpadden zien we af en toe boven water komen om lucht te happen. Helaas lukt het niet om deze op de foto te krijgen. Allemaal in ieder geval leuk om te zien.

De Baai van Fethiye vinden wij erg leuk. Je kunt altijd weer naar een ander baaitje zeilen want er zijn er heel veel en dikwijls verschillend. In de baaien kun je ankeren met een lijn naar de kant of kiezen om bij een restaurantje te gaan liggen. Ze rekenen geen liggeld maar verwachten wel dat je in het restaurant komt eten. In het restaurant kun je meestal voor de volgende dag een brood bestellen. Rondom de baaien zijn er dikwijls wandelpaden of oude ruďnes te bekijken.

Op 7 juli besloten om de ruim 45nm naar Marmaris te varen. De trip al zeilend met een ZW 3bf wind afgelegd. Wel de motor bijgezet om wat snelheid te houden. Tom vaarde de Dulce voor het eerst alleen. Het ging hem goed af, ook het ankeren bij het Pupa Yacht Hotel ging prima.

Op 11 juli zijn we de Marmaris Yacht Marina in gegaan. Met vele voetbalsupporters hebben we in het Marina Café naar de finale van het WK gekeken. Helaas verloor Nederland van Spanje en zijn na een aantal keren dat we de finale haalden weer geen wereldkampioen geworden.

We hebben besloten om op 15 juli, met de crews van Dulce en Anégada, een reis van 3 weken door het binnen land van Turkije te maken. In de bergen is het minder warm dan aan de kust. De maanden juli en augustus zijn n.l. zeer warm en de meltemi blaast dan flink door in dit gebied. We hebben bekeken waar we de boot een poosje veilig kunnen achter laten en dat was in de Yacht Marina. Het zal vreemd zijn om de boot achter te laten en over land te reizen. We zijn wel zeilers maar ook wereldreizigers en willen graag ontdekken wat er aan cultuur te zien is. Over wat we zoal gaan zien een volgende keer meer.

Foto's bij dit verslag:
Bekijk alle 10 foto's

Terug