Hieronder kan het verslag gelezen worden:

Geplaatst op: 16-06-2010
Verslag 62 Marmaris juni 2010

Deze keer een klein verslag van wat we de afgelopen weken gedaan hebben. Voordat we naar Nederland vertrokken hebben we door het bedrijfje Gino in Marmaris Yacht Marina maststeps laten plaatsen. Het werk was in 1 dag geklaard en we hebben gelijk na het plaatsen een controle van de mast gedaan. Het bovenste blok waar een touw doorliep voor het zeil vervangen. Het blok was uitgesleten. Verder de verstaging nagekeken, alle was prima in orde.

We zagen een bosbrand geblust worden in het Natuurpark naast de haven. De helikopter die daar overvloog was na 2 uur weer vertrokken. In Turkije zijn ze erg professioneel ingesteld op het blussen van branden. Intussen leverde de zeilmaker de hoes (cover) voor de bijboot die we besteld hadden. Erg mooi gemaakt en we waren er blij mee. Nu maar hopen dat hij ook echt help om de zon te weren van de naden en deze niet los raken door droogte.

We hebben in de haven diverse bekende gezien. Henk en Ina van de Didgeri-du hebben wat gedronken bij ons aan boord. Zij wachtte op hun dochter die bij hun vakantie kwam vieren. Ook kwamen John en Anneke van Sparrow bij ons aan boord wat drinken. Zij lagen tegen over ons en gaan deze maand voor een bezoek naar Nederland.

De weken die we in Nederland doorgebracht hebben waren erg druk. We gingen 2 keer in de week op bezoek in Halsteren. Onze kleinzoon Jim zit daar in een instelling om te leren omgaan met zijn ziekte. Verder natuurlijk al onze familie weer gezien en de nodige spullen voor de boot aangeschaft. We hebben een shunt aangeschaft, een apparaat die de windgenerator en de zonnepanelen tegelijk verbinden met de accu’s. Ook een batterijmonitor gekocht die precies aangeeft wat er uit- en in de accu’s gaat aan voltage. Verder de nodige etenswaren meegenomen die in Turkije niet te krijgen zijn zoals maggi en veel kruiden voor chinees en Indisch eten. We waren dan ook weer afgeladen en hadden ook wel wat overwicht.

Bij terug keer in de haven ontmoeten we gelijk al onze vrienden Tom en Ans van de Dulce. Zij lagen aan dezelfde steiger als wij. Voor anker lagen Geert en Ine met hun catamaran Anégada. Te samen met deze 2 boten gaan we naar het Oosten. We hebben op de Dulce met zijn allen een planning gemaakt wanneer we naar het Oosten gaan en wat we allemaal onder weg willen bezoeken. Ook zijn er wat onderbrekingen van Tom en Ans voor bezoeken aan Nederland die we ingepland hebben. Intussen liep de 15e ons maandcontract af in de marina. We zijn weer voor anker gegaan naast Anégada bij het Pupa Yacht Hotel. We waren blij met wat wind op de ankerplek, de temperatuur in de haven was soms 35gr. en dan is wat wind aangenaam. Dulce laat deze week ook maststeps plaatsen. Wanneer dit gedaan is vertrekken we te samen richting Fethiye baai. Wat we dan beleven lezen jullie volgende keer.

Foto's bij dit verslag:
Bekijk alle 8 foto's

Terug