Hieronder kan het verslag gelezen worden:

Geplaatst op: 01-04-2010
Verslag 58 Finike (4) april 2010

Wij zijn in februari 2010 weer terug gekomen op de boot. De winter maanden van 2009-2010 die we in Nederland doorgebracht hebben waren sinds jaren met echt winterweer. Veel sneeuw en kou en er werd geschaatst, erg leuk om weer eens mee te maken. In de omgeving bij ons hebben we veel gewandeld en dat leverde leuke foto’s op. We hebben in Nederland een gezellige tijd met familie en vrienden door gebracht. In december hadden we met de broers en zussen een leuk etentje in het Bowling Partycentrum ter gelegenheid van ons 45 jarig huwelijk. Ook de kerstdagen en oud en nieuw waren met de familie uitermate gezellig.

Verder zijn er bij ons thuis veel zeilvrienden, die ook in Nederland waren, op bezoek geweest en hebben we bij Tom en Ans (Dulce) een reünie gehouden met de overwinteraars uit Malta. We hadden een aantal keren eters op bezoek en zelf zijn we bij nicht Tiny op bezoek geweest die ons een heel lekkere Zuid-Afrikaanse maaltijd voor schotelde.

We hebben in Nederland weer de nodige bezoeken aan ziekenhuis en dokters afgelegd. Ook de nodige papieren voor de boot in orde gebracht en veel nieuwe spullen gekocht. Onze koffers terug waren dan ook diverse kilo’s te zwaar maar daar keken ze op Schiphol niet eens naar. Dat was een mazzeltje, wij rekende al op een aardig bedrag te moeten betalen voor het overwicht. Via het Marina kantoor hadden we een taxi besteld die ons in Antalya stond op te wachten en waren we in een wip door de douane en terug in Finike. De boot lag er gelukkig prima bij, het had ons wel wat zorg gegeven daar er in Turkije diverse stormen hadden gewoed.

Terug in Finike waren er niet veel Nederlanders aanwezig in de haven. Alleen waren Jappie en Marijke Kuipers met hun Horizon III er. Later kwamen daar Alfons en Louise (Aju) bij. De meeste Engelsen, Amerikanen, Australiërs, Zweden en Fransen verblijven tijdens de winter wel op hun boot. Wij hebben kennis gemaakt met de bemanning van de Dreamcatcher, Joe en Helen Roggeveen. Joe (Johannes) van origine een Nederlander en Helen een Australische. Zij zijn 7 jaar geleden uit Australië vertrokken en hebben o.a. 2 jaar in Maleisië en Indonesië rondgevaren. Hun verhalen en die van Alfons en Louise waren van dien aard dat we er ook zin in kregen om eens in dat gebied rond te gaan kijken. Wie weet wat de toekomst ons nog brengt.

We vervelen ons beslist niet want we gaan met diverse nationaliteiten naar een opera, concert of ballet uitvoering in Antalya. Ewald Kool verzorgt haast iedere week wel een uitstapje er naar toe. Ewald ligt al 8 jaar in de winter in Finike en is een fervent liefhebber van klassieke muziek. Voor de liefhebbers een overzicht waar we zoal van genoten hebben. La Bayadère (De Tempeldanseres) een klassiek ballet dat op 4 februari 1877 haar première had. De première werd toen uitgevoerd door het Imperial Ballet in het Imperial Bolshoi Kamenny Theater in Sint-Petersburg. Schitterrend vonden wij de uitvoering in het Opera gebouw van Antalya.

In het Concert Gebouw Antalya Kultür Merkezi waar de muzikanten van het Antalya Symphonie Orkest, met telkens een andere dirigent, speelden ze de volgende concerten.

Franz Peter Schubert - Symfonie Nr. 8 "Die Unvollendete (De onvoltooide)" in b-klein, D 759

Maurice Ravel – Le Tombeau de Couperin

Charles Camille Saint-Saëns – Cello concert nr. 1, A mineur, opus nr. 33

Dirigent Antonio Pirolli en gast solist de Cellist Prof. Peter Bruns uit Berlijn.

Wolfgang Amadeus Mozart - Viool concert in D-groot nr. 4, KV 218

Henryk Wieniawski - Polonaise de Concert nr. 1, opus 4

Johannes Brahms - Symfonie nr. 4, E mineur, Opus 98

Dirigent Orhan Şalliel en gast solist Özcan Ulucan violist

Niccoló Paganini - Concert nr. 1

Robert Schumann - Symfonie nr. 3

Dirigent Emin Güven Yaşliçam en solist Ediz Yaşliçam een jonge violist.

Verder wordt er ook regelmatig een wandeling georganiseerd. Wij zijn met 27 mensen naar het gebied rond Mavikent gegaan. We zijn eerst op zoek gegaan naar een oude ruïne in Gagai, helaas niet gevonden, daarna hebben we een aantal mooie baaien bezocht. Op kaap Burnu hebben we een fikse wandeling omhoog naar de Gelidonya vuurtoren gemaakt. Prachtig uitzicht over de Middellandse zee en de Baai van Finike. Na de wandeling zijn we aan de voet van de Olimposberg gaan eten. De rit naar Ulupinar naar Selale Restaurant, dat boven een forellen kwekerij ligt, was door de bergen erg schilderachtig. Het Restaurant ligt bij een waterval ook weer erg mooi om te zien. Het eten was heerlijk en de bediening erg aardig.

Verder hadden we de maand maart afwisselend weer. Soms ’s nacht 6 graden en overdag dikwijls 22 graden en warmer. Ook een aantal winderige dagen met soms een 6 bf die door de haven gierde. Ondanks dat hebben we het erg naar onze zin in Finike. We wandelen, doen boodschappen bij verschillende supermarkten, klussen aan de boot en gaan over en weer op visite. De windmolen is achterop de boot gezet en het opnieuw kitten van het teak gedeelte in de kuip waar het lekte. Het ziet er nu weer tiptop uit en we hopen dat er geen lekkages meer onderzitten. Ook gaan we naar het clubgebouw waar eens in de week een onderwerp besproken wordt door vrijwilligers. Je kunt er ook terecht voor heel veel boeken, die je kunt omruilen of meenemen.

Voor het onderwater schip en het poetsen zijn we een aantal dagen de wal op geweest. Intussen gaan er alweer wat zeilers vertrekken. We hebben afscheid genomen van Jappie en Marijke, zij zijn richting Marmaris. Ook aan het zeilen zijn Rein en Annette. Zij lagen met de Tomasvaer bij Kekova. Wij zijn met de bus naar Üçağiz gegaan en hebben bij hen aan boord koffie gedronken. Erg leuk om hen weer te ontmoeten.

Verder komen er nu weer een aantal mensen terug op de boot en in de haven is het levendig met klussen en schoonmaken van de boten. Anneke en John van de Sparrow zijn ook weer terug uit Nederland en zijn druk aan de boot aan het klussen. Wij blijven nog een aantal weken in Finike wat we daarna gaan horen jullie een volgende keer.

Foto's bij dit verslag:
Bekijk alle 36 foto's

Terug