Hieronder kan het verslag gelezen worden:

Geplaatst op: 14-04-2008
Verslag 21 Palma de Mallorca april 2008

We hebben fijn gelegen in San Antonio Abad. Het leven zo vroeg in het voorjaar op Ibiza is heerlijk. Lekker rustig en ontspannen. Fijne temperatuur zo tussen 20 en 23 graden. Af en toe een flinke bries doet de boot schommelen aan de steiger. We liggen met diverse nationaliteiten, Finnen, Duitsers en Engelsen waar we af en toe een praatje mee maken. Een Engelsman die hier al 10 jaar ligt, gaf een aantal leuke adviezen. De ferry die een paar dagen per week de haven aan doet geeft nauwelijks deining. We hebben soms niet gemerkt dat deze aankwam of wegging. Ja het is wel zo dat je wel aanstalten moet maken om verder te gaan anders zou je blijven hangen op dit eiland.

 

We zijn eens gaan kijken in Santa Eulalia. Deze vakantie plaats heeft een mooi strand, leuke winkel straten en veel restaurants. De haven ziet er goed uit met naast de ingang een plaats om te ankeren. In het hoogseizoen zal het bij de haven wel druk zijn daar de disco’s er rondom gelegen zijn. Met de bus, die we via Ibiza stad genomen hebben, kun je er goed komen. De busverbindingen op het eiland zijn goed en je kunt naar diverse plaatsen gaan.Vanaf Santa Eulalia terug naar Ibiza stad. De stad heeft zoveel charme dat je er graag vertoeft om er door te slenteren, o.a. door het middelpunt met de boulevard Vara de Rey waarvan het bekende cafeteria Montesol door de Ibenzenco bezocht wordt. Wij hebben op het terras van Marysol bij de haven wat gedronken. Door de straten wandelend blijf je steeds de vesting zien die onder Karel V gebouwd is. De kathedraal de Seo is thans in restauratie. Door de nabijheid van het vasteland heeft Ibiza, met zijn vriendelijke heuvels en pijnboombossen, in het verleden altijd een bijzondere rol vervuld. Bovendien was het een van de belangrijkste Carthaagse kolonies in de hele Middellandse Zee en ook na verwoesting van Chartago door de Romeinen in 146 v.C. hield het oude gebruiken en tradities in stand.Bij ons staat Ibiza nog bekend als het hippie eiland uit de 60 en 70 jaren. Het hippieparadijs is in de jaren tachtig sterk veranderd. Tegenwoordig komt hier een bont gezelschap van jetsetters, jachtbemanningen, snobs en uiteraard nieuwsgierigen. Voor museum bezoekers is er volop te bekijken naar vondsten uit de Fenicische tijd op de Puig des Molins. In het binnenland is er nog volop rust te vinden waar verspreide boerderijen (finca’s) liggen en de traditionele landelijke architectuur te zien is.Op zondag is er in San Antonio een hippie markt. Verschillende hippe figuren prijzen hun hand gemaakte waren aan. Veel mooie sieraden, tassen, schoenen, schilderijen en kleding. De kleding is wel mooi maar toch een beetje de stijl, Ad lib-mode, uit de flowerpower periode. Ook 2e hands legerkleding ging grif van de hand.

Er staat op een rotonde een beeld in de vorm van een ei met daarin een schip. Het wordt hier genoemd het ei van Columbus.Op een middag zijn we de promenade afgewandeld en verder langs een grindpad naar Cala Gració. Een flinke wandeling langs de baai met mooi uitzicht op de Conillera eilanden. We kwamen ook langs een zee Aquarium. Helaas gesloten, we hadden het graag gezien want volgens de plaatjes is dit geheel gebouwd in een rots. Wel konden we aan de kant van de baai nog een opening zien. We denken dat je van daaruit een kijkje kunt nemen naar de inham. Terug zijn we door de wijk met allerlei vakantie complexen gelopen. Men is begonnen met alles gereed te maken voor het vakantie seizoen. Overal opknap klussen, zwembaden en tuinen worden schoongemaakt.Op 9 en 10 april raasde er storm door de haven. Met 8/9bf lagen we aardig te schommelen. De waterdruppels van de golfslag die tegen de boot sloeg kwamen tot onder de buiskap. Om ons heen zijn veel dekzeilen van motorboten kompleet kapot gewaaid zijn. Het havenpersoneel kwam regelmatig controleren of alles in orde was en zo nodig lagen ze ook de boten goed vast. Door het bewegen (golfbeweging) van de steiger konden wij net aan boord komen doordat de tegenoverliggende de boten de golfslag wat braken. Aan het eind van de steiger lagen er maar aan één kant boten. Een zeiler kon zijn boot door het bewegen van de steiger niet bereiken. Afgelopen week veel wind in dit gebied. Wij hoorden van onze zeilvrienden via de SSB dat er in Portugal en op het vaste land in Spanje ook aardig wat wind was en zij ook verwaaid lagen.Op 13 april was het weer en de zee rustig om de oversteek naar Mallorca te maken. De ruim 70 mile hebben we al motorzeilend (1bf wind van achteren) afgelegd. We kwamen in Palma de Mallorca aan en wilde naar Club de Mar. Helaas geen plaats. Reaal Club Nautico ook geen plaats. Marina Port de Mallorca had gelukkig een plaats voor ons. We hadden een leuk weerzien met onze vrienden van de Balchis, zij lagen in Club de Mar. Volgende keer meer van onze belevenissen. We gaan eerst Palma verkennen en proberen een vergunning te krijgen om Isla de Cabrera te bezoeken. Dit eiland is een beschermd natuurgebied waar je met je zeilboot een aantal dagen kunt verblijven. 

   

Foto's bij dit verslag:
Bekijk alle 16 foto's

Terug