Hieronder kan het verslag gelezen worden:

Geplaatst op: 01-05-2013
Verslag 103 Preveza april 2013

Wij zijn op 27 april gearriveerd in Preveza bij onze boot op de Aktio Marina werf. De afgelopen winter, die erg koud was in Nederland, hebben we doorgebracht met veel contacten met vrienden en natuurlijk familie. De kerstdagen hebben we met de kinderen en kleinkinderen doorgebracht in Zandvoort. We hadden van Centerparcs een Vip bungalow gehuurd met alle luxe, o.a. een sauna, die je kon bedenken. Erg leuk om de arrangementen die men aanbood te gebruiken voor kerst- brunch, diner en gourmet. Heerlijk zo met zijn allen wandelen langs het strand, bowlen en gezellig uit eten.

Verder allerlei bezoeken aan ziekenhuiscontroles. Helaas hadden wij nogal last van ongemakken, zoals blaasontsteking en maagzweer (Jaap). Ook bij ons beide een bacterie, bij mij in de urine en bij Jaap in zijn maag. Om daar af te komen is een kwestie van 3 maanden medicijnen slikken en hopen dat het dan over is. Na de periode van ziek zijn weer langzaam aangesterkt en konden we wat trips in Nederland maken. We hebben leuke wandelingen in Maastricht, Delft, Breda, Amsterdam en Leiden gemaakt. Fijn met de trein in een korte tijd overal naar toe gereisd.

We hebben het heel leuk gevonden om veel zeilvrienden die we inmiddels onderweg ontmoet hebben, afgelopen winter bij ons op bezoek te hebben gehad. Zoals onze lieve vrienden uit Schotland, Trevor en Carolyn, die een vier dagen bij ons gelogeerd hebben. Natuurlijk hebben wij ook vrienden bij hen thuis bezocht. Erg gezellig en heerlijk gegeten bij hen.

Wat we onthouden hebben was de erge kou die we in Nederland hebben ervaren. Als je zo rondzwerft in de Middellandse Zee wordt je toch wel verwend met de tropische temperaturen die daar heersen. Wij vinden dat heerlijk want we kunnen, tot nog toe, erg goed tegen de warmte. Afijn na het verzamelen van attributen voor de boot, waren we erg benieuwd hoe we Kiara aan zouden treffen na een kleine zeven maanden op de werf te hebben gestaan. 

Bij aankomst op Aktio Airport stond Wim ons op te wachten. We reden een 10 minuten naar Gerrie die ons opwachtte met een lekker ontbijt. We zaten onder hun boot de Melody lekker in het zonnetje. Wat een verschil met Nederland temperaturen van 22 tot 28 graden. Na het ontbijt naar de werf waar Kiara staat. Wat was ze vuil, stoffig, zand en rood Sharazand was vastgekoekt. Gelukkig binnen zo droog en schoon zoals we haar achter gelaten hadden.

Een paar dagen schoonmaken was afzien omdat we nog moesten wennen aan de warmte. Tussen door gaan we boodschappen doen in Preveza. Met de pont naar de overkant met diverse nationaliteiten aan boord. We zagen weer meer winkels gesloten dan verleden jaar. De crisis zet hier nog steeds aardig door. Inmiddels zijn er wat bekenden gearriveerd die ons bezoeken. Wij zijn bij Carel en Martha van de Atlantic aan boord geweest om bij te praten. Zij gaan 1 mei weer het water in en zijn van plan naar Kroatiė te gaan.

De kronings dag hebben aan boord met Gerrie, Martin en Wil (zeilboot Beagle) gevierd. We hadden de tv en onze schotel geļnstalleerd en konden zo de inhuldiging van Willem Alexander en Maxima zien. Gerrie had oranje bitter meegebracht om het te vieren. Wat een prachtig feest werd er in Nederland gevierd.

Wij gaan 2 mei het water in. We varen dan naar Lefkas stad om wederom de autopilot te laten nakijken. Daarna maken we een plan waar we deze zomer heen varen. Helaas nog geen foto’s deze komen bij een volgend verslag.  


Terug