Hieronder kan het verslag gelezen worden:

Geplaatst op: 21-02-2007
We gaan het beleven in 2007

Met bovengenoemde uitspraak van zeilvrienden zijn we het nieuwe jaar in gegaan. Voor ons wordt het uiteraard een spannende tijd. Wij zijn druk met de voorbereiding van het vertrek. We rijden van hot naar her door het land om nog wat 2e hands spullen aan te schaffen die op de Marktplaats worden aangeboden. Zo hebben we diverse kaarten en pilots (havengidsen) op de kop getikt voor ons eerste traject naar het zuiden.

Ook hebben we een Honda generator gekocht voor als de energie het laat afweten en we de accu’s bij moeten laden als we voor anker liggen.

We hebben een windgenerator aangeschaft, een Rutland 913, maar weten nog niet of deze wel voldoende ampère levert om de accu's bij te vullen. Dit is afhankelijk van de wind. We zullen het onderweg wel ondervinden.



We gaan per week wel een aantal dagen naar de boot om te klussen. Jaap heeft inmiddels een koolwaterstoffilter gemonteerd. Een tip die we van vrienden kregen om op de voetpomp dit filter te monteren voor gezuiverd drinkwater en er koffie en thee van te zetten. Je weet nooit of het drinkwater in het buitenland betrouwbaar is, op deze manier is het goed te drinken en het scheelt om flessen water aan te schaffen of er mee te slepen.



Dan zijn we druk met het opruimen van onze woning. Het uitzoeken van wat we wel of niet meenemen vraagt nogal wat tijd. Jaap heeft inmiddels ook 2 cursussen gevolgd t.w. dieseltechniek en een uitgebreide cursus Radar op de Zeevaartschool in IJmuiden.

Ik zit nog steeds veel achter de pc, nu het nog kan, voor het uitzoeken wat we onderweg voor leuke dingen kunnen doen, havens te bekijken, verhalen van vertrekkers te lezen en een globale planning te maken voor de reis naar het zuiden. Voor de website hebben we hulp van onze neef Terence. Hij is nu aan het kijken wat de beste manier is om foto’s op de website te zetten bij de verslagen.



Inmiddels is Jaap een vutter en heeft op 31 januari een afscheidsfeest gehad met zijn collega’s. Bij deze nog een bedankje voor allen die bij het afscheid aanwezig zijn geweest en ook de gene bedankt die op vakantie waren en middels een e-mail afscheid hebben genomen.



Wij vinden het heel leuk dat er al zoveel in het gastenboek geschreven wordt. Blijf dat vooral doen wij lezen het regelmatig en hopen uitaard dat jullie ons schrijven op prijs stellen. Dit was het voor deze keer, tot schrijfs


Terug