Fout bij laden van plaatje
De Boot

Schip: Dufour 38 Classic

Naam

Kiara is afkomstig van een Ierse vrouwelijke Heilige. Zij staat bekend als Kiara (Chier)of Kilkeary en werkte in de omgeving van de religieuze Saint Finian. Zij werkte ook als abdes in het klooster van Tehelly (Benedictines) in Ierland en overleed in c 679 een natuurlijke dood. Op 5 januari wordt zij geëerd als St. Cera.

Specificaties

Materiaal polyester gebouwd in 1999 in Frankrijk. De afmeting 11.64x3.85x1.45m. De boot heeft 3 slaapcabines, kajuit, combuis met koelkast en gasfornuis, navigatiehoek, toilet/doucheruimte. De motor is een Volvo MD2040 40pk, diesel tank inh. 180 l, 2 watertanks totaal 340 l. De zeilen bestaan uit een grootzeil, rolgenua, rolfok en gennaker. Electrisch ankelier, warmwaterboiler via motor en 220V.

Navigatieapparatuur

De boot is zeer compleet uitgerust met apparatuur van RayMarine. De uitrusting bestaat uit een dieptemeter, log, windmeter en multi-functie grafische repeater uit de ST50-serie, geplaatst in een console boven op de stuurkolom. Positie-informatie wordt verkregen met een Raystar 112LP GPS sensor(antenne).
Alle beschikbare informatie wordt via SeaTalk doorgegeven aan een RayChart 520 kaartplotter en aan een SL72 radar (binnen bij de kaartentafel). Zij maken gebruik van C-Map NT+ kaarten van de RayChart 520.
Het RayMarine systeem zorgt voor zeer stabiele informatie die via de SeaTalk bus aan de stuurautomaat wordt doorgegeven.